fbpx

vloeren

Vloeren

wat een keuze!

Zoveel verschillende vloeren te verkrijgen, maar waar doe je goed aan en wat past het beste bij je wensen?
Mood4Style! helpt je graag bij het maken van die keuze. Maar laten we eerst eens beginnen met de meeste voorkomende vloeren te benoemen en de voor en nadelen op een rijtje te zetten.

PVC vloeren

net echt

Wat is een PVC vloer eigenlijk? De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten waaronder ook vloeren. Een verlijmbare PVC vloer is in totaal ongeveer 2 a 2,5 mm dik en kan op diverse manieren worden voorzien van een authentieke hout- of tegellook.
PVC vloeren laten zich perfect verwerken in woningen maar zijn ook zeer geschikt voor projecten. Dit omdat PVC vloeren zeer slijtvast zijn en heel intensief gebruikt kunnen worden. Deze vloeren zijn zowel te lijmen, als tegenwoordig ook in click verkrijgbaar.
De toplaag van het PVC, wat bestaat uit polyurethaan, verschilt bij diverse merken in dikte. gemiddeld is dat tussen de 0,3 en 0,55. Hoe dikker de toplaag hoe meer de vloer kan hebben, dus slijtvaster. Dit zorgt er ook voor dat de vloer een mooie matte uitstraling krijgt en bij een dikkere toplaag een natuurlijke embossing (relief). Een bijkomend voordeel is dat je, door de PU finish, na het leggen van de vloer geen extra onderhoud hoeft te plegen. PVC vloeren zijn dus volledig onderhoudsvrij! Reiniging met lauw water en een speciale PVC reiniger is voldoende.

Alle voor en nadelen op een rijtje:

Voordelen
- PVC vloeren voelen warm en comfortabel aan
- PVC is erg duurzaam en sterk
- PVC is in het onderhoud erg gemakkelijk en hygienisch
- PVC zorgt voor minder geluidsoverlast dan laminaat
- Veel verschillende uitvoeringen

Nadelen pvc vloer
- PVC vloeren die gelijmd moeten worden, kunnen niet zelf gelegd worden. Daarbij komen dus hogere kosten voor het leggen
- Ook PVC vloeren zijn krasgevoelig.

Gietvloeren

strakker kan je het niet krijgen

Een gietvloer is een moderne, tijdloze en naadloze vloer die op een dragende ondervloer wordt aangebracht. Gietvloeren zijn niet alleen stijl- en krasvast maar ook vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk. Een gietvloer wordt nog met de hand over de ondervloer uitgegoten maar zijn uitermate geschikt voor ieder ruimte en in iedere woning. Er zijn 2 type gietvloeren namelijk: polyurethaan (PU) of epoxy.

Een goed gelegde gietvloer is iets waar je jarenlang plezier van zult hebben en is een naadloze aanvulling op je interieur. De gietvloeren van tegenwoordig kunnen in vrijwel alle kleuren & combinaties worden gelegd, van betonlook tot aan jouw gewenste RAL kleur. Daarnaast gaat een gietvloer veel langer mee dan andere vloeren. Vandaar dat in de industrie vooral epoxy-gietvloeren worden toegepast vanwege de duurzaamheid. En ben je de kleur zat? Dan kan een gietvloer zo over gelakt worden.

Naast een PU gietvloer zijn er ook cementgebonden gietvloeren. De naam zegt het al, op basis van cement. Deze vloeren hebben een stoere en robuuste look en daar zitten onregelmatigheden in. Dat mag bij deze vloer.